Pitvarošské logo

Logá ako jeden zo symbolov predstavujú v zjednodušenej forme rôzne firmy, inštitúcie, ale i obce. Sú súčasťou jednotného vizuálu obce a slúžia ako rýchly identifikátor. V minulosti podobnému účelu slúžili erby. Súčasná doba priniesla i novšiu formu erbov v podobe rôznych log. Inšpirovali sme sa touto tendenciou a spravili sme si vlastné logo s cieľom ľahkej a rýchlej identifikácie všetkých pitvarošských projektov. Našim zámerom je nielen skúmanie dejín, tradícií, zvykov a ľudských príbehov starého Pitvaroša ale i predstavovať starý Pitvaroš v novom šate. Či už prostredníctvom nových technológií (3D model, streetview, digitalne matriky) alebo i netradičným moderným pohľadom zaujať i mladšiu generáciu.

Popis loga

Logo je tvorené grafickou a textovou časťou. Grafickú časť, umiestnenú na ľavej strane, predstavuje jedinečný pôdorys obce Pitvaroš. Pitvarošania boli hrdí na svoje dlhé rovné ulice. Pôdorys pretínajú v pravom uhle dve priamky. Tie predstavujú dve hlavné ulice na Pitvaroši: Veľká ulic a Medzovská ulic. Vytvárajú zároveň kríž, ktorý je odkazom na evanjelickú vieru. Aj predovšetkým evanjelickej cirkvi si Pitvarošania udržali v maďarskom prostredí svoju slovenčinu. Pôdorys je vyfarbený hnedou farbou, ktorá predstavuje ornú pôdu, ktorá ľudí živila a ktorá bola neoddeliteľnou súčasťou každodenného života Pitvarošanov. Pôdorysom prechádzajúci kríž je vyfarbený na zeleno, čo prestavuje pasienky ale i úrodnú rovinu.

Textová časť loga pozostáva z dvoch častí – z dominantného nápisu PITVAROŠ pod ktorým je menším písmom, centrované zľava, uvedený odkaz na internetovú stránku v znení: www.pitvaros.sk. Ako typ písma bol zvolený Segoe UI Light.

Na flexibilnejšie používanie môže byť celé logo vyfarbené v odtieňoch jednej farby.

Autorom loga je Michal Kožuch.

 

Rôzne podoby loga

 

Tento záznam bol publikovaný v Nápady . Uložiť odkaz do záložiek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.